latinica  ћирилица
28/06/2021 |  07:05 ⇒ 07:45 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили честитке поводом Видовдана

Предсједница Жељка Цвијановић упутила је бригадиру Милораду Крајшумовићу, команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, припадницима пука и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске, честитку поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је Видовдан - крсну славу Војске Републике Српске, истичући да је брига о борцима који су одбранили Републику Српску и слободу српског народа и њиховим породицама била и увијек ће бити међу главним приоритетима у раду Владе Републике Српске и њених институција.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас крсну славу Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука - Видовдан, уз жеље да се сваки наредни прославља у мирној, срећној и успјешној Републици Српској.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука пожелио је да с поносом наставе баштинити традицију Војске Републике Српске.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија поручио је у честитки поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, да је ВРС настала као воља српског народа да одбрани право на живот на својим вјековним огњиштима.