latinica  ћирилица
03/07/2021 |  11:52 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Додик: Српски народ увијек на правој страни историје (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас, током обиљежавања 79 година од Битке на Козари, да је српски народ увијек био на правој страни историје.
Додик- Козара - Фото: РТРС
Додик- КозараФото: РТРС

Додик је истакао да се на специфичан начин борбе воде и данас.

- Боримо се за слободу и за државу и морамо очувати Републику Српску - рекао је Додик.

Истакао је да се мора обезбиједити памћење због будућих генерација.

- Не смијемо заборавити своје жртве. Српски народ је својом наивношћу своје побједе подијелио са другим народима на овом простору и са тим морамо да раскинемо - поручио је Додик.

Додик је нагласио да ће једнога дана Република Српска и Србија бити једна држава.

- Десиће се историјски моменат. Морамо бити стрпљиви - додао је Додик.

Додик је истакао да Република Српска добро стоји, да је стабилна, да се развија и да је опредијељена за мир, али да неће да нестане да би ушла у ЕУ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Он је напоменуо да поново из германског свијета, који је већ нападао Србе, опет шаљу високог представника, који није легитимно именован и поручио да га Република Српска неће прихватити.

- Ја имам намјеру да упорно, ратничком и козарачком храброшћу, браним слободу овог народа увијек и од свакога, и од оних међу нама који мисле да је због малих профита добро склонити заставу Републике Српске да не би увриједили некога - додао је Додик.

Битка на Козари је симбол страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа, током које је убијено око 40.000 цивила, а 68.000 их је протјерано и интернирано у логоре.

Овај важан историјски догађај заједнички организују одбори влада Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.