latinica  ћирилица
06/07/2021 |  09:44 | Аутор: РТРС

Италија или Шпанија - вечерас први финалиста

Вечерас ћемо добити првог финалисти шампионата Европе у фудбалу. Снаге ће у полуфиналу одмјерити Италија и Шпанија.
Европско првенство у фудбалу - Фото: Screenshot
Европско првенство у фудбалуФото: Screenshot

Дуел на Вемблију биће 33. међусобни дуел Италије и Шпаније. Шпанци су до сада били успјешнији, имају 12 тријумфа, док је Италија славила девет пута. Дванаест утакмица је завршено без побједника.

Италија, под вођством Роберта Манћинија, сушта је супротност Италије на коју смо навикли деценијама уназад. Сада Азури" по многим процјенама, играју најљепши и најквалитетнији фудбал на Старом континенту. То је још један аргумент у жељи да се реванширају Шпанцима за поразе које су доживљавали, посебно у посљедњој деценији.

- Мислим да нема фаворита када Италија игра против Шпаније у полуфиналу Европског првенства. Да, до сада смо имали беспријекорну серију.Иако се Шпанија суочила са неким проблемима, то није важно. Морамо то оставити на једну страну и заиста се морамо усредсредити на оно што треба да урадимо, гдје морамо да се побољшамо. И једноставно нас мора мотивисати чињеница да се суочавамо са тако великом, престижном екипом у тако дивној арени као што је Вембли, знајући да бисмо могли да играмо у финалу за неколико дана - рекао је Леонардо Бонући.

И Шпанија има исту жељу - финале. Црвена фурија имала је проблема у претходном периоду, превасходно око пријетњи Морати и његовој породици, што је свакакао оставило трага и на смаомог играча, али и на цијелу екипу. Ипка, Шпанци вјерују да ће превазићи све проблеме и надају се финалу.

- Желимо да кренемо у утакмицу на исти начин на који смо то учинили у утакмици против Словачке, гдје је за нас била обавезна побједа. Желимо да користимо исти приступ који смо имали током нокаут фазе. Рећи ћу играчима да се усредсреде на оно што можете контролисати на терену за игру, а то су ваше кретање, позиционирање, кретање у нападу и одбрани. Наравно, нисмо искусан тим, али то не значи да немамо такво искуство у игри, јер су многи наши играчи играли у иностранству на врло високом нивоу. Али наравно, представљате цијелу земљу у једној од оваквих утакмица, тако да је то веома узбудљиво. Али надам се да смо спремни за изазов и да можемо пружити навијачима нешто чему могу да се радују - рекао је тренер Шпаније Луис Енрике.

Полуфинале шампионата Европе између Италије и Шпаније биће одиграно на Вембилију у Лондону у 21.00.