latinica  ћирилица
11/07/2021 |  18:34 ⇒ 12/07/2021 | 07:59 | Аутор: РТРС

Ђоковић освојио Вимблдон!

Најбољи тенисер свијете Новак Ђоковић побједник је овогодишњег Вимблдона.
Новак Ђоковић (Фото: wimbledon.com) -
Новак Ђоковић (Фото: wimbledon.com)

Ђоковић је славио против Италијана Матеа Беретинија са 3:1 (6:7, 6:4, 6:4 и 6:3).

Србин је освојио шести вимблдонски трофеј и тако дошао до 20. гренд слем титуле чиме се изједначио са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом на вјечној листи.

Беретини је пружио снажан отпор Ђоковићу, али је на крају морао да честита свјетском броју један. Италијан је најбољу игру пружио у првом сету који је добио у тај брејку. Остатак меча прошао је у знаку најбољег српског тенисера свих времена.

Ђоковић је на старту другог сета повео са 4:0, али је Беретини успио да ублажи на 6:4. У трећем сету је виђен само један брејк, који је Новак направио у трећем гему, а онда стечену предност чувао до краја сета за 6:4.

Четврти сет Ђоковић је добио са 6:3. Први брејк Новак је направио у седмом гему за вођство 4:3, а други брејк у деветом гему за тријумф 3:1.

Новак је освојио шести наслов на Вимблдону, трећу узастопну титулу у Лондону и укупно 20. трофеј на највећим турнирима. Меч је трајао три сата и 36 минута.

- Побиједити на Вимблдону је увијек био највећи сан. То сам рекао много пута. Понављам стално, морам да подсјећам себе. Ово је задовољство, уживати у нечем оваквом. Када сам имао седам година правио сам овај трофеј код куће, а данас стојим са шестим Вимблдоном - рекао је Ђоковић.

Новак се сада окреће наступу на Олимпијским играма у Токију гдје жели да освоји злато и комплетира колекцију признања у његовој невјероватној каријери. Прилику да освоји 21. наслов на гренд слемовима имаће на УС опену почетком септембра.