latinica  ћирилица
12/07/2021 |  17:01 ⇒ 17:02 | Аутор: СРНА

Вулин: Истина мора доћи на видјело и неће нестати

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас на обиљежавању 29 година од српског страдања у сребреничким и братуначким селима да је истина једна и да она мора изаћи на видјело и неће никад нестати.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је нагласио да гробови на Залазју заслужују правду и сви то знају, па и /ратни командант муслиманских снага у Сребеници/ Насер Орић.

- Насер Орић је крволок и убица. Колико се сећам, био је осуђен, а како то када се раде ревизије пресуда за муслимане или Хрвате увек их ослободе, а када се раде за Србе увек их осуде - констатовао је Вулин.

Вулин је указао на лицемјерни наратив по коме се закључује да су "Срби сами себе бацали у јаме, Срби су пуштали оне који су их убијали, Срби су одговорни што Насер Орић није осуђен".

- Нажалост, наше жртве не боле никога осим нас и за нас нема правде тамо гдје нема наше државе. Увијек слушамо оне који налазе оправдање за српска страдања и да су сами зато криви, али смо сазрели као народ да то више не слушамо и не вјерујемо у такве глупости - поручио је Вулин.

Према његовим ријечима, ако су ови споменици и костурнице исцениране од Срба, да су се сами поубијали, да их нису убиле усташе, тако је онда исцениран и покушај убиства тадашњег премијера Александра Вучића прије шест година у Поточарима.

Он је указао да је Вучић показао личну храброст и националну одговорност и дошао да се поклони жртвама другог, бошњачког народа, а одговорено му је покушајем убиства.

- Умјесто лажи, будалаштина и срамних изговора нико није рекао "извини", нико није ни покушао да нађе организаторе, наручиоце и извршиоце - истакао је Вулин и обећао да ће их Министарство унутрашњих послова Србије пронаћи и упознати цијели свијет о њиховим именима, мотивима и одакле је све то дошло и ко је одговоран.

Говорећи о том случају, Вулин је рекао да ће бити учињено све да се то открије и да ти људи изађу пред лице правде, додавши да су предуго Срби дозвољавали да други говоре и пишу историју за њих.

- Предсједник Вучић се залаже за мир и очекује да то и други желе. Након покушаја атентата, он је организовао пријем за чланове Председништва БиХ у Београду, који су требали бити његови домаћини у Поточарима. Дочекани су аплаузима иако нико у Србији о њима ништа лијепо не мисли, али су дочекани тако из поштовања према предсједнику Србије и његовој мировној политици - додао је Вулин.

Према његовим ријечима, српски народ их је дочекао како се дочекују гости, а не као они који су покушали да убију српског премијера".