latinica  ћирилица
14/07/2021 |  18:18 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Изетбеговић: Фокус Тужилаштва БиХ усмјерен према Бошњацима

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић огласио се на данас на Фејсбуку након што је јутрос, по налогу Тужилаштва БиХ, ухапшен дирекор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић.
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

Занимљиво је да се Изетбеговић огласи тек након што су вијест о хапшењу Мехмедагића објавили бројни свјетски медији и то у дану када је из Загреба стигла вијест да његова супруга Себија нема положен ниједан испит са постдипломских студија.

Изебеговић је навео да је ово "четврти покушај Тужилаштва, истог тужиоца и његових налагодаваца, да по било којем основу процесуира и компромитује Османа Мехмадагића".

Тврди да то покушавају већ годинама, кроз фабриковање разних афера.

Изетбеговић тврди да је циљ уклањање Мехмедагића са чела ОБА како би, како наводи, "антидржавне политике овладале обавјештајном службом и како би од ње направили испоставу обавјештајних агенција из сусједства".

- Тај циљ се и не скрива, па смо свједочили томе да неки од водећих српских политичара ОБА назвају "непријатељском агенцијом" - наводи он.

Изетбеговић тврди да је фокус Тужилаштва БиХ усмјерен према Бошњацима на важним позицијама у БиХ и према официрима /тзв./ Армије БиХ када су у питању ратни злочини.

- На удару су Мехмедагић, /Фадил/ Новалић, /Бисера/ Турковић, /Селмо/ Цикотић... И нико од српских или хрватских поличара - навео је Изетбеговић.