latinica  ћирилица
14/07/2021 |  18:21 ⇒ 15/07/2021 | 09:12 | Аутор: СРНА

Изетбеговићева реакција жал за данима када је СДА одлучивала у ОБА

Реакција предсједника СДА Бакира Изетбеговића на хапшење директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића је очекивана и у функцији притиска на Тужилаштво, којим је СДА, чак према изјавама високих америчких званичника, годинама управљала, саопштено је из СНСД-а.
СНСД - Фото: РТРС
СНСДФото: РТРС

- Данашње саопштење може се читати и као жал за данима када је СДА одлучивала ко и када ће бити слушан, привођен, хапшен или суђен. Изетбеговићеве тврдње да су Бошњаци једине жртве правосуђа у БиХ истина је колико је истина и да су Бошњаци једине жртве протеклог грађанског рата, што годинама понављају - истичу из СНСД-а.

У саопштењу се наглашава да Осман Мехмедагић и ОБА немају ни ауторитет ни кредибилитет и најмање што Османагић може да учини јесте да се сам повуче са мјеста директора и да да шансу да се поправи имиџ и рад ове агенције.

- Све инсинуације које говоре да је СНСД умијешан у ово хапшење, а које долазе из кругова блиских Мехмедагићу, одбацујемо као злонамјерне и цијенимо да такве приче служе као алиби директору Агенције, који се, како тврди Тужилаштво БиХ, огријешио о закон - наводи се у саопштењу из СНСД-а.