latinica  ћирилица
16/07/2021 |  09:05 ⇒ 09:05 | Аутор: Б92

Шта чека Ђоковића у Токију?

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је апсолутни фаворит за освајање златне медаље на Олимпијским играма у Токију.

Ђоковић је јуче саопштио да ће играти на Олимпијским играма, на опште одушевљење свих љубитеља тениса.

Тако ће мушки тенис имати своју главну звијезду у главном граду Јапана.

На Олимпијским играма неће бити Роџера Федерера и Рафаела Надала, који су већ освајали златне медаље на Олимпијским играма.

Швајцарац је то урадио у дублу, док је у синглу освојио сребро, а Надал је освојио злато у синглу.

Сада је јасно да ће Федерер завршити каријеру без злата у синглу на Олимпијским играма, док ће за Новака ово бити вјероватно посљедња прилика да дође до најснајнијег одличја на Играма.

У Токио долази са три освојена Гренд слема и ово је историјска прилика да освоји Златни слем – све гренд слемове и златну медаљу на Олимпијским играма.

Када би то учинио, званично би могло да се каже да је "игрица пређена".

Нема Федерера и Надала, нема Доминика Тима...

Неће бити ни добрих сервера попут Џона Изнера, Тејлора Фрица и Рајлија Опелке, незгодних Баутисте-Агута и Давида Гофана, талентованог Алекса де Минора, Каспера Руда...

Ко ће онда играти?

Ту су Александар Зверев, Стефанос Циципас и Данил Медведев који дебитују на Олимпијским играма и биће највећа пријетња Новаку Ђоковићу на путу ка злату.

Матео Беретини, финалиста Вимблдона и човјек који је везао 11 побједа на травнатој подлози, играће у Токио, а ту ће бити и незгодни Андреј Рубљов, као и: Дијего Шварцман, Феликс Оже-Алијасим, Гаел Монфилс, Хурберт Хуркач, Карен Хачанов, Пабло Карењо-Буста, Кеи Нишикори, Мартон Фучович, Марин Чилић, Алехандро Давидович Фокина, Иго Амбер, Арслан Карацев, Александер Булбик...

Новак ће име првог ривала сазнати 22. јула, када ће бити одржан жријеб.

Тениски турнир у Токију игра се од 24. јула до 1. августа.