latinica  ћирилица
16/07/2021 |  13:02 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

Томаш: Нећемо дозволити да "Рибњак" буде уништен (ВИДЕО)

Рибњак је акционарско друштво, приватно предузеће које је у стечајном поступку и одговорни су они који воде стечајни поступак, изјавио је начелник општине Прњавор Дарко Томаш коментаришући ситуацију у "Рибњаку" и помор рибе.
Дарко Томаш - Фото: РТРС
Дарко ТомашФото: РТРС

Томаш је истакао да је сваке године долазило до угинућа рибе и да је тражио да општинска инспекција утврди да ли је ове године то било у већој мјери.

Томаш каже да је тражио и сазивање посебне сједнице Скупштине на којој би се, наводи, "расправљало о овој теми која нема везе за поступком укњижавања те имовине, а ради се о око 800 хектара пољопривредног земљишта".

- Чињеница је да је јуче суд донио одлуку да се обустави прометовање имовином док се не ријеше претходна питања - рекао је Томаш.

Он је навео да је именован нови стечајни управник.

- Имао сам састанак са стечајнм управником који је рекао да ће ситуацији приступити на професионалан начин - изјавио је Томаш.

Општински инспектор наложио је уклањање угинуле рибе.

- Иако општина нема никакве везе са овим случајем, уколико је неопходна наша помоћ, стојимо на располагању. Нећемо дозволити да се "Рибњак" уништи на исти начин на који је уништено и свако друго предузеће у Прњавору - поручио је Томаш.

Стечајни поступак покренут је на захтјев предузећа Биспром у власништву Миладина Станића. Начелник општине Прњавор поставља питање да ли је одлука о покретању стечајног поступка била основана.