latinica  ћирилица
16/07/2021 |  15:19 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Општински одбор у Прњавору један од најбољих у Српској

Предсједник Савјета за друштвено-економска питања СНСД-а Зоран Тегелтија истакао је да је Општински одбор ове странке у Прњавору један од најбољих у Републици Српској, те да већ три изборна циклуса остварује изузетне резултате.
Тегелтија-СНСД Прњавор - Фото: РТРС
Тегелтија-СНСД ПрњаворФото: РТРС

- Потенцирам Прњавор, јер је овдје дуго година владао СДС и њихови најистакнутији чланови су долазили из Прњавора. Међутим, ова млада екипа која је окупљена око предсједника Општинског одбора СНСД-а Дарка Томаша је успјела да 2016, 2018. и 2020. године оствари убједљиве побједе - рекао је Тегелтија новинарима у Прњавору.

Тегелтија је након састанка са Општинским одбором странке у Прњавору навео да је руководство овог одбора сигурно да ће и наредне године остварити изборни резултат какав су имали у претходном периоду.

- Сигурни смо да ће појединачни кандидати који буду представљали СНСД убједљиво побиједити у Прњавору, а да ће листе на којима ће бити кандидати из Прњавора имати добар резултат - нагласио је Тегелтија.

Према његовим ријечима, успјех овог општинског одбора је везан за добар рад општинске управе, предвођене начелником Томашом на челу, те за сталну комуникацију са грађанима у Прњавору.

- Разговарали смо и шта се дешавало са скупштинском већином. То су појединци који су добили гласове захваљујући томе што су били дио коалиције, да би сада промијенили дресове. То ни на који начин неће утицати на изборни резултат СНСД-а у Прњавору и он може нити само бољи него 2020. године - рекао је Тегелтија.

Упитан да прокоментарише чињеницу да предизборна кампања опозиције у Српској константно траје, Тегелтија је рекао да када странка не може да окупи своје чланство, онда иде по трговима гдје се људи иначе окупљају, да им пренесе неке своје политичке ставове.

- СНСД је у свакодневној комуникацији и са својим члановима и са другим грађанима. Ми говоримо о ономе шта радимо и шта ћемо радити, а они само измишљају приче. На критикама никад нико није добио изборе. Избори се добијају на програмима и резултатима рада. На политичкој сцени се нуде људи који су већ били дио власти, показали су како управљају, показали су да немају ни довољно знања ни компетенција да воде ни Републику Српску ни своје локалне заједнице - поручио је Тегелтија.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Прњавор Дарко Томаш истакао је да се успјех свих политика мјери на основу подршке грађана, те да су грађани у Прњавору на прошлим изборима рекли шта мисле о раду и овог одбора и њега као начелника општине Прњавор.

- Подршка је била неупитна. СНСД никад није имао бољи резултат него на претходним локалним иборима, гдје је 36 одсто важећих гласачких листића била подршка СНСД-у - истакао је Томаш.

Према његовим ријечима, отварање неких по СДС тешких тема, као што је питање "Рибњака", зграде општине која је на незаконит начин укњижена на СДС и још неких других, довели су до тога да је опозиција вршећи притиске успјела промијенити скупштинску већину.

Томаш је изразио увјерење да је то кратког даха, с обзиром на то да, како је навео, грађани Прњавора то не подржавају, јер су на изборима рекли ко треба да води ову општину.

- Краткотрајан губитак већине неће спријечити и зауставити све оне развојне пројекте, што јесте намјера нове скупштинске већине. Неће допринијети ни да јавни интереси остану у власништву приватних лица, јер наша политика јесте да се боримо за општу свар и она је видљива на терену - нагласио је Томаш.

Резултати избора наредне године, додао је Томаш, биће идентични онима преходних година када је СНСД остваривао убједљиве побједе.