latinica  ћирилица
17/07/2021 |  08:49 | Аутор: СРНА

Бањалука: Централна улица викендима само за пјешаке

Дио главне улице у центру Бањалуке ће од овог викенда, па сваког наредног током љета, бити пјешачка зона, најавили из бањалучког Одјељења за саобраћај и путеве.
Бањалука, Трг Крајине (Фото: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK) -
Бањалука, Трг Крајине (Фото: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK)

Од 18.00 часова данас па до 5.30 часова у понедјељак, 19. јула, Улица краља Петра Првог Карађорђевића биће затворена за четвороточкаше на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ.

У тој пјешачкој зони сваког викенда до краја августа биће организовани додатни садржаји, попут ролеријаде, бициклијаде, уличне трке, те презентације и тренинга спортских клубова.

- Уз ову активност, систем за изнајмљивање бицикала, паркинге за бицикле, пуњаче за електрична возила, изградњу теретана у природи и трим-стаза, Бањалука се јасно опредјељује за промоцију здравог начина живота и развој немоторизованог саобраћаја - истичу из ресорног одјељења.

На линијама јавног превоза путника које саобраћају Улицом краља Петра Првог Карађорђевића, дио од Улице Марије Бурсаћ до Улице Вука Караџића, аутобуси из смјера југа биће преусмјерени у улице Булевар цара Душана, Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом, а из смјера сјевера у улице Вука Караџића, Видовданска, Книнска, Булевар цара Душана и даље постојећом трасом.