latinica  ћирилица
17/07/2021 |  14:02 | Аутор: СРНА

Азербејџан намјерава да започне нове сукобе

Азербејџан намјерава да започне нове војне сукобе у области Нагорно-Карабах и на јеменско-азербејџанској граници, изјавио је в.д. премијера Јерменије Никол Пашињан.

Позивајући се на незваничне изворе, он је на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом у Јеравану рекао, да су назнаке сукоба примијећене у дијелу границе код Нахчивана у Азербејџану.

- Према подацима незваничних извора, Азербејџан намјерава да испоровоцира нове војне сукобе у Нагорно-Карабаху и на азербејџанско-јерменској граници. Назнаке тога смо видјели данас у дијелу границе код Нахчивана. Инциденти које изазива Азербејџан не дозвољавају да почнемо да радимо на разграничењу - истакао је Пашињан.

Нагласио је да је Јерменија спремна да настави процес преговора о коначном рјешењу за сукобе у Нагорно-Карабаху, у ковиру Минске групе ОЕБС-а.

Према његовим ријечима, употреба силе и велики злочини не помажу рјешавању сукоба, које је могуће само кроз преговоре у оквиру мандата Минске групе.

- У више наврата сам изјавио да је Јерменија спремна да настави процес преговора у складу са одредбама саопштења Минске групе издатог 13. априла - напоменуо је Пашињан.