latinica  ћирилица
17/07/2021 |  14:21 | Аутор: СРНА

У сриједу стабилизација времена и прилив топлијег ваздуха

У Републици Српској ће наредних дана бити промјенљиво вријеме с повременом кишом и пљусковима, а стабилизација времена и прилив топлијег ваздуха се очекује у сриједу, 21. јула, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Врбас - Бањалука - Фото: РТРС
Врбас - БањалукаФото: РТРС

Из Завода упозоравају да ће данас локално бити обилних падавина и локалних непогода, а највише падавина се очекује у Крајини, прво на југозападу, затим у региону Бањалуке, па и на сјеверозападу.

- Локалне количине падавина при јакој киши могу бити преко 50 литара по метру квадратном, тако да ће постојати опасност од бујичних поплава. Друга зона обилнијих падавина ће бити од средњег тока ријеке Дрине према Добоју - упозоравају из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Према прогнози Завода, данас ће доћи до благог пада температуре, а вјетар ће бити слаб до умјерен источни или промјенљив, а предвече локално појачан.

Према метео-билтену највиша дневна температура ваздуха данас ће бити од 22 до 28, на сјевероистоку и југу око 30 степени Целзијусових.

И сутра ће преовладавати промјенљиво вријеме с повременом кишом, пљусковима а биће и грмљавине.

Кише ће бити прво на сјеверу и западу, а током дана у централном појасу и на истоку, касније и у осталим крајевима, док ће локално бити и обилнијих падавина.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, источни и сјевероисточни.

Јутарња температура сутра ће бити од 13 до 19, на планинама од 10, а највиша дневна од 21 до 27, на југу до 30, на планинама од 18 степени Целзијусових.

У понедјељак, 19. јула, преовладаваће промјенљиво вријеме с повременом кишом и пљусковима. Послијеподне и увече падавине ће слабити и престати, прво на западу и југу, док ће их на истоку и сјевероистоку бити дијелом током ноћи.

Јутарња температура биће од 13 до 19, на планинама од 10, а највиша дневна од 20 до 26, на југу до 30, а на планинама од 17 степени Целзијусових.

У уторак, 20. јула, у току ноћи и јутра биће слабе кише на истоку и југоистоку, а у осталим крајевима јутро ће углавном бити ведро уз малу облачност. Током дана биће углавном сунчано уз малу облачност, док ће на југоистоку и југу бити слабе кише или пљускова који престају до вечери.

Јутарња температура биће од 14 до 19, на планинама од 11 степени , а највиша дневна температура ваздуха од 23 до 29, на југу до 31, на планинама од 20 степени Целзијусових.

У сриједу, 21. јула, ће доћи до стабилизације времена и прилива топлијег ваздуха. Ујутру и током дана ће бити углавном сунчано уз малу дневну облачност и пораст дневне температуре.

Јутарња температура биће од 14 до 19, на југу до 21, а највиша дневна од 25 до 31, на југу до 33 степена Целзијусова.