latinica  ћирилица
17/07/2021 |  19:05 ⇒ 18/07/2021 | 12:54 | Аутор: РТРС

Помозимо шестомјесечном Бошку у животној борби; Позовите 1432 (ВИДЕО)

Шестомјесечни Бошко Гуглета, из Новог Сада, треба нашу помоћ. Болује од спиналне мишићне атрофије, ријетке неуро-мишићне болести. Лијек за Бошка један је од најскупљих на свијету, па је за његово лијечење потребно око два и по милиона евра.
Помозимо Бошку - Фото: РТРС
Помозимо БошкуФото: РТРС

Србија и Република Српска дигле су се на ноге, како би средства била сакупљена и како би Бошко што прије примио неопходни лијек.

У Бањалуци је вечерас требало да буде одржан хуманитарни базар, али је због кише одгођен за наредне дане. И ви можете бити дио ове акције ако позовете 1432.

Бошко је рођен као здрава беба, данас шестомјесечни дјечак, који је због болести која напада мишиће и због које се врло брзо губе животне функције, на лијечењу у новосадској болници. Болест га је ослабила и не може да гута, па храну прима директно у желудац.

- Због његове основне болести он нема снаге да дише, нема снаге да гута и не може да се помјера. То има за посљедицу да је већ трећи пут на респиратору и да други пут има упалу плућа - рекла је Бошкова мајка Нађа.

Бошку су потребна средства за терапију Золгенсма, лијечење у иностранству, рехабилитацију, лабораторијске анализе, ортопедска помагала, као и за путне трошкове и смјештај. Од неопходних два и по милиона евра, до сада је сакупљено тек око 700 000 евра.

- Иде нам јако споро. Његова болест јако брзо напредује. Зато вас молим да помогнете колико можете, тако што ћете уплатити колико сте у могућности - навела је Бошкова мајка.

Помоћи можете и позивом на хуманирани број 1432 и тако допринијети да Бошко добије шансу за безбрижно дјетињство.