latinica  ћирилица
17/07/2021 |  19:14 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Нове турбуленције у приједорском СДС-у (ВИДЕО)

У приједорском СДС-у нове турбуленције. Након распуштања Градског одбора и формирања Повјереништва, услиједио је нови раскол чији је резултат искуључење одборнице у Скупштини града, Биљане Кнежевић, из странке. Међутим, одлуку странке, Кнежевићева не прихвата, и наставља да обавља функцију шефа Клуба СДС-а у локалном парламенту, који са њеним одласком, не би ни постојао, јер укључујући њен, имају само три мандата.
СДС Приједор - Фото: РТРС
СДС ПриједорФото: РТРС

Повјереништво приједорског СДС-а донијело је одлуку, коју је врх странке одобрио. На терет Биљане Кнежевић, ставља се непоштовање Статута странке. Разлоге за своје искључење не прихвата, а на низ дописа и жалби, органима СДС-а, каже, није добила одговор.

- Против некога ко направи дисциплински прекршај, покреће се дисциплински поступак и тај неко има право да се жали има право да изнесе своје мишљење, своју страну приче и има на крају крајева она демократска права која су мени из не знам којих разлога ускраћена - навела је Кнжевићева.

Шефица Повјереништва приједорског СДС-а, Маја Драгојевић Стојић, актуелну ситуацију није жељела да коментарише, додавши да је све већ речено у претходном периоду. Ни врх странке, на челу с Мирком Шаровићем, није одговорио на наше позиве. Чињеница је да Кнежевићева има подршку два од укупно три одборника СДС-а у локалном парламенту, што им омогућава постојање "клуба". Како кажу СДС-ови одборници, лоша комуникација с врхом странке није тајна.

- Од како је Маја Драгојевић преузела повјереништво, нисам имао никакав контакт. Не кажем да не желим, да ли је једноставно, не знам како да кажем, није дошло до договора, нисмо разговарали - навео је Срђан Адамовић одборник СДС-а у СГ Приједор.

Како тврди Адамовић, незадовљоство влада и међу старијим члановима и оснивачима приједорског СДС-а.

- Јако велики број људи који је у СДС у од самог оснивања незадовољан је радом СДС-а. Да ли се људи намјерно или случајно искуључују и прескачу не знам. Стратрам да треба да се спусти лопта - додао је он.

Кнежевићева, ипак, наводи да пробем постоји и након распуштања градског одбора.

- Према сазнањима која имам, а у контакту сам са већином људи из мјесних одбора односно досадашњих предсједника, нема активности,  нема формирања тих мјесних организација - додала је Кнежевићева.

Лоши страначки односи, коштали су приједорски СДС на прошлим изборима, када су остварили најлошији резултат до сада у Приједору. Подсјећамо, прије пар мјесеци, странку је напустио и једини СДС-ов народни посланик из ове регије, Милан Тубин.