latinica  ћирилица
17/07/2021 |  19:44 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Бањалука: Централна улица убудуће викендима пјешачка зона

Дио главне улице у центру Бањалуке од данас је затворен за саобраћај викендом и претворен у пјешачку зону.
Бањалука, пјешачка зона - Фото: nezavisne novine
Бањалука, пјешачка зонаФото: nezavisne novine

Како су раније најавили из бањалучког Одјељења за за саобраћај и путеве од овог викенда, па сваког наредног током љета, дио главне бањалучке улице биће пјешачка зона.

Од 18.00 часова данас па до 5.30 часова у понедјељак, 19. јула, Улица краља Петра Првог Карађорђевића затворена је за четвороточкаше на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ.

У тој пјешачкој зони сваког викенда до краја августа биће организовани додатни садржаји, попут ролеријаде, бициклијаде, уличне трке, те презентације и тренинга спортских клубова.

Спортске активности које су биле планиране у централној градској улици вечерас су због лоших временских прилика одгођене.

С намјером да се промовише здрав начин живота, екологија и одрживи развој, сваког љета централна градска саобраћајница постаје пјешачка зона у дане викенда гдје се организују бројни спортско-забавни садржаји, попут ролеријаде, бициклијаде, уличне трке, те презентације и тренинга спортских клубова.

На линијама јавног превоза путника које саобраћају Улицом краља Петра Првог Карађорђевића, дио од Улице Марије Бурсаћ до Улице Вука Караџића, аутобуси из смјера југа преусмјерени су у Булевар цара Душана, те улице Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом, а из смјера сјевера у улице Вука Караџића, Видовданска, Книнска, Булевар цара Душана и даље постојећом трасом.