latinica  ћирилица
18/07/2021 |  10:32 ⇒ 15:33 | Аутор: РТРС

Бањалука: Ухапшено лице са потјернице и три полицијска службеника (АУДИО/ВИДЕО)

У Бањалуци је по међунароној потјерници ухапшено лице из Цетиња чији су иницијали М.Б, осумњичено за тешко убиство, као и три полицијска службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, саопштено је из републичког МУП-а.


Хапшење -
Хапшење

Хапшење су јуче извршили полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са припадницима Жандармерије МУП-а Српске.

Полицијски службеник чији су иницијали М.М. ухапшен је због сумње да је помогао починиоцу послије извршеног кривичног дјела.

Извршен је претрес локација које користе ухапшена лица и том приликом у стану лица М.Б. пронађен је пиштољ "глок" са избрушеним серијским бројем и припадајућим оквиром и муницијом, три панцира, мобилни телефон, новац, СИМ картица, лаптоп, као и други предмети који могу послужити у истрази.

У стану који користи лице М.М. пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела, додаје се у саопштењу.

О хапшењу М.Б. обавијештен је дежурни судија суда БиХ, а хапшење лица М.М извршено је под надзором Окружног јавног тушилаштва Бањалука.

У даљим активностима синоћ су на подручју Бањалуке ухапшена и полицијски службеници чији су иницијали П.В. и Г.Р.

У саопштењу се наводи да ће сва ухапшена лица бити саслушана у својству осумњичених и под надзором надлежних тушилаштава, а против њих ће бити достављени одговарајући извјештаји.

Ухапшена три полицијска службеника биће суспендована, додаје се у саопштењу.