latinica  ћирилица
18/07/2021 |  14:42 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Лукач: Велика акција чишћења редова МУП-а

Министарство унутрашњих послова обрачунаће се и очистити своје редове од нечасних полицајаца и нико неће бити заштићен од одговорности зато што носи значку и униформу, нагласио је Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

- Хапшења која смо покренули у својим редовима неће се зауставити док у потпуности не ријешимо улогу било ког припадника МУП-а у вези са криминалним клановима који низ година харају регионом. Иако смо били свјесни да ће то бити велика срамота за нашу полицију и да ће изазвати негативне реакције наших грађана ниједног тренутка нисмо помислили да одустанемо или нешто прикријемо у вези са улогом наших припадника са криминалним клановима - истакао је Лукач.

Он је рекао да њихове контакте и везе прате већ дуже времена и нагласио да неће одустати од процесуирања било ког службеника или лица која су умијешана у помагање криминалцима и криминалним клановима.

- Порука свим нашим грађанима је да и овим примјером доказујемо да полиција Републике Српске има довољно снаге и огроман број поштених и храбрих полицајаца који су спремни да очисте своје редове од покварених и корумпираних и то ћемо наставити да радимо без обзира колико било болно и тешко јер је повјерење и безбједност наших грађана изнад било ког појединца а нарочито безбједност Републике Српске коју мора да гарантује МУП Српске - поручио је Лукач.