latinica  ћирилица
18/07/2021 |  19:37 | Аутор: СРНА

ДФ тражи нову владу са новим премијером

Из Демократског фронта је саопштено да на сутрашњем састанку представника парламентарне већине неће прихватити приједлог предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића у вези с реконструкцијом Владе, него ће инсистирати на опцији потпуно нове владе са новим премијером.
Демократски фронт - ДФ - Фото: Facebook
Демократски фронт - ДФФото: Facebook

- Већина у владајућој коалицији сматра да нова влада треба да буде политичка, с тим што би неке министре од постојећих за које оцјењују да су добро радили свој посао политичке партије могле да задрже на својим квотама, али ће се инсистирати да се испоштује Д`Онтова формула расподјела ресора у новој влади - наведено је у саопштењу.

Уколико се ово не прихвати, поручују из ДФ-а, онда ће већина у парламентарној већини тражити формирање техничке владе која би припремила ванредне изборе заједно са локалним који ће бити одржани на прољеће.

- С обзиром на то, да ДФ неће да руши Владу са Демократском партијом социјалиста, у ДФ-у, размишљају да, уколико се не постигне договор, од 27. септембра почну протесте као одговор на став парламентарне мањине - поручују из ДФ-а.

Трећа рунда разговора парламентарне већине о рјешавању кризе власти заказана је за сутра.

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић који ће организовати састанак, раније је рекао да сматра да ће трећи састанак бити одлучујући.

Он је рекао да ће се прво сви изјаснити јесу ли за нову владу, а потом јесу ли за реконструкцију, додајући да је против ванредних избора.