latinica  ћирилица
19/07/2021 |  08:16 | Аутор: СРНА

Вулин: Уједињење Срба десиће се мирним путем

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да је убијеђен да ће се уједињење Срба десити без икаквог насиља и мирним путем.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Колико ће трајати, не знам, али знам да најприје морамо да постанемо јединствени у политичком смислу, да морамо да се окрећемо Београду и да одлуке у вези са нашим постојањем морају бити донесене у Београду - рекао је Вулин.

Он је навео да је за њега српски свијет јединствена држава, а да ће до уједињења доћи мирним путем, без иједног испаљеног метка.

Вулин је подсјетио да се Њемачка ујединила и да то нико није могао да претпостави послије Другог свјетског рата.

Он је додао да је начин да се сачува мир на Балкану да свако зна гдје су му границе, гдје ће да живи и како ће да живи.

Коментаришући чињеницу да ЕУ не гледа благонаклоно на "уједињени српски свијет", Вулин је упитао да ли је ријеч о ЕУ која благонаклоно гледа на "велику Албанију".

Он је подсјетио да у Бујановцу и Прешеву, када треба да формирају локалну власт, оду у Тирану.

- Тој Европи о којој причате то је у реду, а Срби не смеју да причају ни о Републици Српској. Ја не смем да тражим да најутицајнији и највољенији политичар међу Србима Александар Вучић буде председник свих Срба - рекао је Вулин за Телевизију Пинк.

Он је напоменуо да су сви Срби живјели заједно и у Отоманском царству, неко вријеме у Аустро-угарској, као и у Трећем рајху.

- Али, није ствар у томе да живимо сви заједно, него да живимо у својим границама и на начин како ми мислимо да треба да живимо, и понављам - мирно, без иједног испаљеног метка - рекао је Вулин.