latinica  ћирилица
19/07/2021 |  10:53 | Аутор: СРНА

Дачић: Не могу се очекивати капитални резултати из Брисела

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић сматра да се од данашњих разговора делегација Београда и Приштине у Бриселу не могу очекивати неки капитални резултати, али да је најважније да се они поново воде.
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

- Није проблем овде што косовски Албанци неће да испоштују Бриселски споразум, већ то што међународна заједница неће да их чвршће притисне да то ураде - рекао је Дачић.

Он је навео да је тактика лидера косовских Албанаца да "једни потписују, други одбијају", док се мијењају се власти и нико не преузима одговорност да реализују договоре.

Дачић је додао да је са једним од приштинских бивших лидера Хашимом Тачијем, можда, било и најкоректније разговарати јер је он имао неку свијест да је потребно доћи до компромиса.

- Боље да ипак има неких преговора, него да се догађају овакве ствари. Ми нећемо рушити дијалог. Тражићемо да се спроведе све договорено - рекао је Дачић за Телевизију Прва.

Одговарајући на питања о пребијању српског дјечака, као и наводној одговорнисти двојице Срба са тровање воде у Дечанима, те о нападу на повратника Драгице Гашић у Ђаковици, Дачић је оцијенио да то показује колико су двоструки аршини и колико међународна заједница не примјењује неке прописе.

Он је подсјетио на ранија, како је навео, режирана једнонационална тровања Албанаца на Косову и Метохији, те оцијенио да се нови случај са водом у Дечанима покушава представити као да су нека двојица Срба учествовала у тровању воде.

- Десило се оно што је могуће да се деси у сваком граду који има проблеме са снабдевањем водом. Сад су као неки Срби учествовали и у тровању. Не знам шта би они урадили. Тамо Срба и готово да нема - рекао је Дачић.