latinica  ћирилица
19/07/2021 |  11:46 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Ухапшена још два лица у акцији на подручју Бањалуке (ВИДЕО)

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе још два лица на подручју Бањалуке - П.Д. и Г.Д, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела лицу М.Б. из Црне Горе, које је дан раније лишено слободе по основу међународне потјернице.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

У саопштењу из МУП-а Српске истичу да је у току криминалистичка обрада над П.Д. и Г.Д, која су синоћ лишена слободе, а полицијски службеници врше претреси које наведена лица користе на подручју Бањалуке.

РТРС незванично сазнаје да су приведени Петар и Гојко Дукић.

- Лице М.Б. синоћ је предато у надлежност Суда БиХ, док је лице М.М. које се сумњичи да је као полицијски службеник МУП-а Републике Српске починио кривично дјело помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела уз Извјештај о учињеном кривичном дјелу, предат Окружном јавном тужилаштву Бањалука - наводи се у саопштењу.

Након криминалистичке обраде, лица П.В. и Г.Р, такође полицијски службеници, пуштени су на слободу и против њих ће бити поднесени извјештаји за кривично дјело помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

У саопштењу из МУП-а Српске наглашава се да су сва три полицијска службеника суспендована, а наставља се истрага и даље активности у овом предмету.