latinica  ћирилица
19/07/2021 |  12:30 ⇒ 13:04 | Аутор: СРНА

Четврти случај вируса корона у Олимпијском селу

Четврти случај вируса корона забиљежен је данас у Олимпијском селу у Токију, а велики спонзор "Тојота" саопштила је да неће емитовати телевизијске огласе током такмичења, само неколико дана прије церемоније отварања.

Играч чешке одбојкашке репрезентације постао је четврти случај на Играма и трећи заражени спортиста у самом Селу, гдје хиљаде такмичара живе у "мјехуру" изолованом од околине.

Одгођене Олимпијске игре почињу у петак, 16. јула, а церемонија отварања биће одржана на скоро празном Олимпијском стадиону у Токију, граду који је под ванредним стањем због ширења заразе.

Анкета јапанског листа "Асахи шимбун" показала је да се 55 одсто испитаника противи одржавању Игара овог љета, а да 33 одсто подржава идеју да такмичење буде одржано.

"Тојота", највећи свјетски произвођач аутомобила, саопштила је да неће емитовати огласе повезане са Играма и да њени званичници неће присуствовати церемонији отварања.

Портпарол компаније саопштио је да је одлука о прескакању церемоније донесена јер на стадиону неће бити гледалаца, пренио је АФП.

Мање од 1.000 олимпијских званичника и угледних гостију добило је дозволу да буду на стадиону у петак, пренијели су јапански медији.

"Тојотин" оперативни официр Јун Нагата рекао је раније новинарима да је све теже да се постигне позитиван тон са јавности када је ријеч о Олимпијским играма.