latinica  ћирилица
19/07/2021 |  12:33 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ: Успјешна сарадња са полицијским агенцијама

Тужилаштво БиХ саопштило је данас да у досадашњем току истраге у предмету "Осман Мехмедагић и други" врло успјешно сарађује са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ, Пореском управом ФБиХ и МУП-ом Кантона Сарајево, који су, како је наведено, успјешно и квалитетно реализовали све њихове захтјеве.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Тужилаштво је истакло да остале полицијске агенције у овом предмету нису ангажовали.

У демантију информације појединих медија да су неке полицијске агенције одбиле реализовати наредбе и захтјеве Тужилаштва, из ове правосудне институције су истакли да ниједна полицијска агенција није одбила поступити према захтјеву Тужилаштва БиХ, нити постоје законом прописане могућности за такво одбијање.

"Тужилаштво БиХ успјешно сарађује са свим полицијским и безбједносним агенцијама, што је резултирало низом заједничких и здружених акција с циљем расвјетљавања кривичних дјела ратних злочина, организованог криминала, привредног криминала и корупције, посебно системске корупције, те предмета тероризма, кријумчарења људи, трговине људима и осталим предметима из наше надлежности", наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције Осман Мехмедагић ухапшен је у сриједу, 14. јула, према налогу Тужилаштва БиХ које води истрагу због сумње да је починио кривична дјела злоупотребе положаја или овлаштења, кривотворења исправе и прања новца.

Након рочишта, Суд БиХ је у петак, 16. јула, одлучио да Мехмедагић буде пуштен на слободу уз мјере забране, а Тужилаштво БиХ је најавило жалбу на одлуку Суда.