latinica  ћирилица
19/07/2021 |  12:46 ⇒ 13:51 | Аутор: РТС

Ђоковић пред ОИ: Идем на злато, па ћу послије размишљати о УС опену (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да жели златну медаљу на Олимпијским играма у Токију и да годину крунише тријумфом на УС опену у Њујорку.

Ђоковић је у интервјуу агенцији Мина истакао да је патриотизам био пресудан за одлуку о наступу на ОИ у Токију.

- Осјећај када представљаш своју државу на највећој смотри у историји спорта је незамјенљив. Олимпијске игре су нешто посебно -  изјавио је Ђоковић.

Он је навео да се осјећа лијепо, испуњено, да је пун самопоуздања због побједа које је нанизао у посљедњих неколико мјесеци.

- Надам се најбољем у Токију, идем на злато. Циљ ми је да се докопам медаље, надамо се златне. Идем на златну медаљу, то није тајна. Онда ћу размишљати о Њујорку, да покушам да комплетирам све -  рекао је Ђоковић.

Коментаришући досадашњи ток сезоне, он је истакао да је она већ једнако успјешна као најуспјешније сезоне које је имао у каријери.

- Освојити три гренд слема је за мене био врхунац у тим најбољим сезонама (2011. и 2015. године). Ове године сам већ освојио прва три гренд слем турнира. Остаје УС опен у Њујорку и Олимпијске игре. То су два највећа циља до краја сезоне. Као што рекох, напорно јесте, али због низа побједа које имам самоувјерен сам и имам самопоуздања" -  закључио је Ђоковић.