latinica  ћирилица
19/07/2021 |  13:44 | Аутор: СРНА

Упућена жалба због пуштања на слободу Османа Мехмедагића

Тужилаштво БиХ упутило је жалбу Суду БиХ на одлуку о неодређивању притвора директору Обавјештајно-безбједносне агенције Осману Мехмедагићу.
Осман Мехмедагић (фото:Vijesti.ba/RAS Srbija) -
Осман Мехмедагић (фото:Vijesti.ba/RAS Srbija)

Тужилаштво тражи да се одлука о мјерама које су изречене Мехмедагићу преиначи у одлуку о притвору, саопштено је из ове правосудне институције.

У саопштењу се наводи да је жалба упућена због погрешног и непотпуно утврђеног чињеничног стања у односу на приједлог Тужилаштва БиХ, те да једино мјера притвора може обезбиједити неометано вођење поступка и окончања истраге.

Изреченим мјерама Мехмедагићу се забрањује контактирање на било који начин са другим осумњиченим лицима Денисом Прцићем, Мелисом Белкић Мујкановић и Емиром Мујкановићем, те контактирање са свједоцима Тужилаштва БиХ у овом кривичном предмету и приближавање тим лицима на удаљености од 50 метара.

Забрањају се и сваки контакт и разговор о предмету са било којим особама осим са браниоцима, саопштено је раније из Суда БиХ.

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције Осман Мехмедагић ухапшен је у сриједу, 14. јула, према налогу Тужилаштва БиХ које води истрагу због сумње да је починио кривична дјела злоупотребе положаја или овлаштења, кривотворења исправе и прања новца.

Након рочишта, Суд БиХ је у петак, 16. јула, одлучио да Мехмедагић буде пуштен на слободу уз мјере забране, а Тужилаштво БиХ је најавило жалбу на одлуку Суда.