latinica  ћирилица
19/07/2021 |  14:23 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Тегелтија у Лакташима: СМ наставиће да помаже реализацију важних пројеката (ВИДЕО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија посјетио је данас општину Лакаташи и том приликом са начелником општине Мирославом Бојићем разговарао о многобројним пројектима који су у току у овој локалној заједници.
Тегелтија у Лакташима - Фото: РТРС
Тегелтија у ЛакташимаФото: РТРС

Најзначајнији за становнике ове општине је изградања мреже водоснабдијевања вриједности 365.000 марака, а пројекат је са 92.000 марака помогао и Савјет министара.

Начелник општине Лакташи и предсједавајући Савјета министара разговарали су о бројиним пројектима. Тренутно најзначајни проблем који имају становници ове локалне заједнице јесте водоснабдијевање.

- Разговарали смо и упознали предсједавајућег о свим пројектима што ради локална заједница - од пословних зона, пројеката проширења вртића, изградња спортске дворане као и са проблемима о водоснадбијевању - рекао је Бојић.

Средства за пројекат водоснабдијевања Крчмарице у општини Лакташи, обезбиједила је Влада Републике Српске, заједно са средствима локалне заједнице, а подршку је пружио и предсједавајући савјета министара Зоран Тегелтија.

- Оно што ми можемо урадити, а то је најизраженији проблем у општини Лакташи - водоснадбијевање, то су велики пројекти и потребна су и међународна средства. То је дио посла који ми радимо у Савјету министара, неки су завршени - додао је Тегелтија.

У наредном периоду очекује се и реализација пројеката из области културе и спорта.