latinica  ћирилица
19/07/2021 |  15:05 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Потребан аранжман са ММФ-ом, али са јасним циљевима и политикама

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас у Лакташима да постоји потпуна сагласност свих у БиХ да са представницима Међународног монетарног фонда разговарају о аранжману, али са јасним циљевима и политикама за њихово остварење.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

- Ентитети и заједничке институције су спремни да разговарају са представницима ММФ-а. Потребно је да имамо аранажман са овом институцијом, али за његово успостављање потребно је више спремности за разговоре него што их је било у претходном периоду, а сигурно је да се на старим основама не може постићи договор - рекао је Тегелтија.

Навео је да Мисија ММФ-а у БиХ има новог шефа са којим је разговарао, те да очекује долазак Мисије у БиХ када буду дозвољена путовања из САД.

- Све је питање политика и надам се да ће Мисија ММФ-а бити спрема да разговара о циљевима аранжмана. Немамо пробема да кажемо који су циљеви, али се морамо договорити које су мјере потребне да би циљеви били реализовани, јер до сада о томе није било сагласности - истакао је Тегелтија.