latinica  ћирилица
19/07/2021 |  17:46 ⇒ 22:02 | Аутор: СРНА

Вишковић: Одговараће свако ко учини прекршај, нема заштићених (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да хапшење припадника Министарства унутрашњих послова Српске због сумње да су пружали помоћ лицу за којим је расписана црвена потјерница Интерпола показује да у Српској нема заштићених и да ће одговарати свако ко је направио прекршај.
Радован Вишковић (Фото: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA) -
Радован Вишковић (Фото: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA)

- Ја сам присталица да се мора знати ред и дисциплина и, према томе, никоме значка или униформа није заштита. То не значи да ће се стати на овим људима, јер такви послови се раде у континуитету и радиће се и даље - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, то је и знак да је Република Српска спремна и у стању да се бори са таквим изазовима и да нико није заштићен без обзира гдје ради и коју функцију обавља.

- Без обзира гдје ко радио и коју функцију обављао, да ли носи или не носи униформу, да ли је испектор или полицајац, ако је направио прекршај, за то ће одговарати - нагласио је Вишковић.

Он није коментарисао, како је рекао, медијске написе и спекулације о томе да су челни људи МУП-а који раде у Зворнику укључени у заштиту наркодилера, рекавши да у МУП-у активно ради унутрашња контрола која провјерава све наводе, па и такве.

Полиција је јуче у Бањалуци ухапсила припаднике МУП-а Српске Младена Миловановића, Предграда Вартеша и Горану Речевић због сумње да су пружали помоћ лицу М.Б. за којим је је расписана црвена потјерница Интерпола због кривичног дјела тешко убиство почињено у Црној Гори.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је бањалучком Основном суду одређивање притвора за Миловановића /37/ због сумње да је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Осумњичени Ватреш и Речевићева су након обављене криминалистичке обраде пуштени и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.