latinica  ћирилица
19/07/2021 |  20:56 ⇒ 20:56 | Аутор: СРНА

Подгорица: Без договора на трећем састанку

На трећем састанку представника парламентарне већине у Скупштини Црне Горе данас није постигнут договор о превазилажењу кризе власти, а Демократски фронт сматра да је за то одговорна искључивост премијера Здравка Кривокапића и предсједника парламента Алексе Бечића.

ДФ је саопштио да остаје при непромијењеном ставу да је избор нове Владе и новог премијера модел за разрјешење актуелне кризе.

- Кривокапић и Бечић, оставши у убједљивој мањини, грчевито бранећи своје фотеље и личне интересе и не прихватајући правила демократије и понуђени компромис, преузимају одговорност за све што ће се у будућности даље дешавати - поручили су из ДФ-а.

Предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић, који је био организатор данашњег састанка, рекао је да данас није било договора на нивоу великих политичких партија".

Милош Конатар из УРА рекао је да је коалиција Црно на бијело против рушења Владе и да онај ко сматра да то треба учинити, може то урадити у Скупштини, али они у томе неће бити "партнери".

Конатар је рекао да се влада може унаприједити, али да мора задржати карактер нестраначке и да се поштују постулати споразума из септембра прошле године.

На састанак су дошли Андрија Мандић из странке НОВА, Милан Кнежевић ДНП, Бранко Радуловић ПЗП, Владимир Јоковић СНП, Алекса Бечић и Борис Богдановић Демократе, Милош Конатар и Зоран Микић УРА, Горан Даниловић УЦГ, Миодраг Лекић Демос, Максим Вучинић Радничка партија, Марко Милачић Права Црна Гора и Зоран Миљанић ЦИВИС.

Премијер Здравко Кривокапић поручио је да не одустаје од става да је за Црну Гору најбоља експертска влада.

- Све дубинске функције добили су како су жељели. Једино у овом тренутку нису задовољни што нису видљиви у Влади, што немају нека потпредсједничка мјеста и нека министарства - рекао је Кривокапић током радне посјете Андријевици.

Он је додао да ову Владу нико не може тако једноставно замијенити неком другом Владом јер би то говорило о личним партијским интересима