latinica  ћирилица
19/07/2021 |  22:07 ⇒ 20/07/2021 | 10:25 | Аутор: Агенције

Вучић: Ако у Србији кажете нешто за Српску, онда сте злочинац и нациста

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да оцјене да су поруке предсједника Покрета социјалиста и министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина сличне фашистичким порукама, нису напади на Вулина, већ на Србију и на њега.
Александар Вучић (фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић (фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav)

Вучић је у Бриселу за ТВ Пинк, казао да ти који су Вулинове поруке на тај начин класификовали користе сваку прилику да у Србији пронађу кривца.

- Иако је говорио на страначком скупу, иако је рекао да то није мој став, иако сам ја рекао да то није мој став, сваког пута кажу то је Вучић и то је Србија јер морају да пронађу кривца у Србији за све. Не дају некоме да има право ни да размишља - казао је Вучић.

Према његовим ријечима, када они кажу да је такозвано Косово независно у БиХ, онда они имају право, али ако кажете у Србији нешто за Републику Српску, онда сте злочинац и нациста.

- То је тако и ми то морамо да разумијемо. Зато ми морамо да будемо обазриви, рационални, пажљивији, да чувамо своје и да на јасан и недвосмислен начин говоримо шта је наша политика - рекао је Вучић.

На питање да прокоментарише и то што је и министарка спољних послова БиХ тражила да се огради од Вулинових изјава, као и да је реаговао и Покрет слободних грађана и многи други који су рекли да те поруке подсјећају на поруке фашизма, Вучић каже да је интересантно како лако од Срба праве фашисте.

- Нисам сагласан са тим порукама, само што ми није јасно како тако лако од Срба праве фашисте, а од свих других и од ових који данас говоре о геноцидима које је извршила Србија, праве пријатеље - додао је Вучић.

Указао је на то да су подржавали премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и залагали се за њега.