latinica  ћирилица
20/07/2021 |  10:18 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

ЖРК Борац и Мира играју Свесрпски куп

Свесрпски куп за рукометашице биће одигран 28. и 29. августа.
ЖРК "Борац" (Фото: zrkborac.com) -
ЖРК "Борац" (Фото: zrkborac.com)

Домаћин премијерног издања биће Рукометни савез Србије, а утакмице ће вјероватно бити одигране у Јагодини.

За сада је извјесно да ће Рукометни савез Републике Српске представљати рукометашице бањалучког Борца и "Мире" из Приједора.

Два су човјека најзаслужнија што ће се играти Свесрпски куп за рукометашице, а то су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и први човјек Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић.

- На посљедњем Свесрпском купу за рукометаше одиграном децембра 2019. године на Палама, премијер Вишковић дао је иницијативу да се покрене слично такмичење и за рукометашице. Овакву његову идеју радо сам прихватио и на срећу свих нас 28. и 29. августа биће одигран први Свесрпски куп за даме. Морам истаћи да сам имао разумијевање од предсједнице РС Србије Милене Делић која је такође са одушевљењем прихватила да и рукометашице играју Свесрпски куп – изјавио је Маринко Умичевић.

Према његовим ријечима, систем такмичења би требао да буде исти као и код рукометаша. То значи да би се у полуфиналним мечевима између себе састале екипе из Републике Српске (Борац и "Мира"), односно представници Рукометног савеза Србије.

- О свему смо већ обавијестили наше спортске пријатеље из Рукометног савеза Србије и мислим да неће бити проблема, а имали бисмо увијек по једног финалисту из оба Савеза – додао је Умичевић.