latinica  ћирилица
20/07/2021 |  10:23 ⇒ 10:26 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Могуће затварање објеката због кршења епидемиолошких мјера

Министарство здравља Црне Горе упозорило је власнике угоститељских и осталих услужних објеката, као и приређиваче игара на срећу, да ће се кршење Закона о заштити становништва од заразних болести кажњавати без оклијевања.
Будва (Фото: cdm.me) -
Будва (Фото: cdm.me)

Из Министарства истичу да то неће бити само новчане казне, већ и тродневно затварање и печаћење објеката.

- У случају да један објекат више од једном прекрши мјере, наредном приликом се затвара 15 до 30 дана - напомиње се у саопштењу.

Министарство здравља истиче да очекује да привреда, којој се "максимално изашло у сусрет и створени су услови за рад и добру туристичку сезону, одлучније уважи сваки живот у Црној Гори, свако радно мјесто и напоре комплетног здравственог система".

- Нажалост, све наше досадашње молбе нису уродиле плодом у обиму у ком је то професионално било очекивано. Одсуство друштвене и професионалне одговорности у овом тренутку без изузетка биће кажњавано - додаје се у саопштењу.

Из Министарства здравља Црне Горе напомињу да актуелне мјере важе до 30. јула и да ће се, у случају промјене епидемиолошке слике, оне без одлагања прилагођавати ситуацији на терену.