latinica  ћирилица
20/07/2021 |  11:31 ⇒ 12:16 | Аутор: РТРС

Организована вакцинација за аутопревознике (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас организована вакцинација за све аутопревознике, локалне и међународне. У циљу безбједности путника и радника у јавном превозу организована је вакцинација. Радници задовољни.
Колективна вакцинација радника Аутопревоза - Фото: РТРС
Колективна вакцинација радника АутопревозаФото: РТРС

Директор Аутопревоза Дејан Мијић рекао је како је до сада вакцинисано око 70 одсто радника. Очекује да ће до почетка школске године тај број бити близу 100 одсто .

- Циљ нам је да у нову школску годину уђемо са здравим возачима и да се спријечи било каква опасност од заразе радника  - рекао је Дејан Мијић директор компаније Аутопревоз.

Немања Буха директор фирме Нео Бас каже да је ова вакцинација веома корисна посебно за фирме које раде у иностранству, јер је додаје за очекивати ново пооштравање мјера у Европској Унији.

У компанији Павловић Турс до сада је вакцинисано око 30 одсто запослених.

- Позивам и све остале који се нису вакцинисали да то ураде , јер кренула је вакцинација без најава и мислим да ће и остали радници приступити вакцинисању кад виде да смо се ми одазвали у великом броју - навео је Раденко Павловић из Компаније Павловић Турс.

Република Српска је у складу са својим капацитетима помогла аутопревозницима плативши доприносе од марта прошле до априла ове године у износу од 7, 5 милиона марака .

- Ја желим да позовем грађане и да се захвалим онима који препознају одговорност и обавезу да имунизацијом створе предуслове да смањмо ширење овог вируса и да одговоримо изазовима који су пред нама - истакао је Недељко Ћорић министар саобраћаја и веза у влади Републике Српске. 

Из Уније послодаваца очекују да ће се имунизацији одазвати сви запослени у јавном превозу, чиме ће се увелико побољшана услуга и сигурност путника.