latinica  ћирилица
20/07/2021 |  11:55 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

У четвртак хуманитарни базар за седмомјесечног Бошка Гуглету

У Бањалуци ће у четвртак, 22. јула, бити одржан хуманитарни базар за прикупљање помоћи за седмомјесечног Бошка Гуглету из Србије, који болује од спиналне мишићне атрофије тип један и за чије је лијечење потребно 2,5 милиона евра.
Помозимо Бошку - Фото: РТРС
Помозимо БошкуФото: РТРС

Базар ће бити одржан на Тргу Крајине од 17.00 до 22.00 часа, најављено је из неформалне Фејсбук групе Хуманитарни базар РС, која је и организатор.

Један од организатора Николина Грбић Павловић рекла је Срни да је на Тргу Крајине у суботу, 17. јула, све било припремљено за хуманитарни базар, али да је услиједило невријеме које је прекинуло ову акцију, која је пролонгирана за 22. јул.

Она је истакла да су грађани у суботу, 17. јула показали да су заинтересовани да нешто купе на хуманиратном базару и помогну у Бошковом лијечењу, те да је за један час сакупљено 840 КМ.

Први хуманитарни базар у Републици Српској одржан је 31. октобра 2020. године у Бањалуци на платоу Основне школе "Свети Сава" на Лаушу, када је прикупљан новац за дјевојчицу Мињу Матић која болује од исте болести, као и Бошко.

За мало више од мјесец дана у Републици Српској је одржано више од 30 базара на којима је прикупљено више од 222.000 КМ за лијечење дјевојчице Миње, која је почетком године примила скупи лијек и добро се опоравља.

За дјечака Бошка Гуглету током јула активан је и М:тел хуманитарни број 1432.