latinica  ћирилица
20/07/2021 |  13:35 ⇒ 13:59 | Аутор: srpskainfo.com

Ђоковић: Желим злато на Олимпијским играма

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић отпутовао је на Олимпијске игре у Токио са само једном жељом а то је да се бори за злато.
Новак Ђоковић - Фото: Тwitter
Новак ЂоковићФото: Тwitter

Ђоковића су у Јапан испратили бројни представници медија а на крају је испраћен уз химну “Боже правде“ са жељом да се она чује и у Токију.

– Када играте за своју земљу то је највећа част, привилегија. То су најљепши моменти које можете да доживите. Ријетки су моменти када могу да учествујем у тимском такмичењу. Код нас је то Дејвис који сам имао среће да освојим, АТП куп, недостаје олимпијско злато. Имам највише амбиције, то није тајна. То је велики циљ, велика амбиција још прије почетка сезоне – четири Гренд слема и ОИ. Јесте згуснут распоред, али морам да се борим, спремио сам се квалитетно - истакао је Ђоковић

Српски тенисер истиче да су Олимпијске игре специфичне.

– Тај осећај који доживите на Олимпијским играма је посебан. Представник сте своје земље. Друго, такмичите се са најбољим спортистима. Оно што Олимпијске игре разликује од осталих је чињеница да сте у Селу са спортистима из свих земаља и спортова и можете да дијелите све са њима. Настојао сам да извучем најбоље из услова у којима се налазим. Не може све идеално да буде. Ја имам више улога у животу од тенисера. И отац сам и супруг, па морам да се посветим и породици. Имао сам одличне припреме, са кондиционим тренером. Било је одлично вријеме и дали су ми вјетар у леђа - додао је Новак.

Он истиче да ће упркос отказима конкуренција бити веома јака.

– Иако има отказа играча из врха, биће јака конкуренција. Прије свега бих издвојио Медведева, Циципаса и Зверева. Свашта може да се деси. Трудићу се да третирам Олимпијске игре као било који турнир како бих остао усредсређен на циљ - истакао је на крају Ђоковић.