latinica  ћирилица
20/07/2021 |  14:09 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Лучић-Царевић: Подићи сарадњу на виши ниво

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић разговарао је данас у Будви са предсједником општине Будва Марком Царевићем о сарадњи у свим сегментима друштва и јачању сарадње ове локалне заједнице са општинама у Републици Српској.
Милош Лучић - Фото: РТРС
Милош ЛучићФото: РТРС

Општина Будва већ се побратимила са неколико локалних заједница у Републици Српској, а у плану су и нова братимљења.

- Са Црном Гором нас веже много тога - сагласни су Лучић и Царевић, и овом приликом су се договорили да заједно раде на унапређењу и јачању веза са Републиком Српском јер с обје стране постоји и жеља и обавеза да се сарадња дигне на највећи ниво, између осталог, у области привреде, спорта, културе али и других области, а на за добробит свих грађана.

Лучић и Царевић су током разговора са задовољством констатовали да је у општини Будва кроз програм РСП-а ријешено питање избјеглица из Босне и Херцеговине.

Ове двије земље такође имају сарадњу везану за имплементацију Резолуције 1325 - жене, мир и сигурност, гдје заједно раде у координационом тијелу које је задужено за спровођење ове резолуције.

Када су у питању права националних мањина наглашено је да је неопходно тјешње сарађивати како би се унаприједили процеси када је у питању положај Црногораца у БиХ.