latinica  ћирилица
20/07/2021 |  15:17 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

У Алумини почела масовна вакцинација радника (ВИДЕО)

У зворничкој компанији Алумина почела је масовна вакцинација запослених радника против вируса корона. У наредна два дана више од 200 радника примиће прву дозу Фајзера, Синофарма или Спутњика. Надлежни из Хигијенско-епидемиолошке службе поручили су да вакцина има довољно.
Зворник, Радован Вишковић - посјета пункту за вакцинацију - Фото: СРНА
Зворник, Радован Вишковић - посјета пункту за вакцинацијуФото: СРНА

Међу првима вакцину су примили Предраг Перић и Јеврем Спасојевић. Одговорност је годинама саставни дио њиховог посла, а овим чином, кажу, поново су је исказали.

- Генерално гледам на вакцинацију позитивно и треба сви да се вакцинишу. У породици имам већ вакцинисаних, тако немам никаквих проблема - рекао је Перић.

-  Хвала и фирми што је организовала. Углавном добро је. Требало би у што већем броју да се изађе, да будемо мање болесни, отпорни - навео је Спасојевић.

Организованој вакцинацији радника највеће зворничке компаније присуствовао је и премијер Српске Радован Вишковић.

- Република Српска у овом моменту има довољан број вакцина. Ја користим прилику и данас да позовем све грађане Републике Српске, све запослене, све људе који желе да се вакцинишу да то и ураде - истакао је Вишковић.

Према званичним подацима Хигијенско-епидемиолошке службе на подручју Зворника вакцинисано је тек 5,5 одсто становника.

- Није то број, обухват вакцине којим се можемо похвалити, то је 5,5 одсто. Ја опет кажем мислим да је и то разлог што је и општина Зворник према граници са Србијом и што сигурно је велики број наших суграђана вакцинисан у Србији - додала је начелница Хигијенско-епидемиолошке службе Зворник др Цвијета Васић Остојић.

Менаџмент Алумине је донио одлуку да са 100 марака стимулише све раднике који се одлуче вакцинисати, јер, како кажу, интерес свих интереса је да се побиједи пошаст звана вирус корона.