latinica  ћирилица
20/07/2021 |  15:19 ⇒ 15:26 | Аутор: РТРС

Вишковић: Повољну епидемиолошку ситуацију искористити за вакцинацију (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је данас грађане Републике Српске да искористе повољну епидемиолошку ситуацију и вакцинишу се, јер је потребно да се вакцинише максималан број људи у Српској како би што спремније дочекали, евентуално, неки надолазећи четврти талас вируса, о којем се већ говори у струци и медијима
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је у Зворнику поновио да је према препорукама Свјетске здравствене организације и медицинске струке вакцинација једини лијек против вируса корона.

- Да би заштитили себе, своје породице, радне колеге, радно мјесто и економију треба да искористимо своје право и да се сви вакцинишемо - рекао је Вишковић.

Истичући да у Српској у овом моменту има довољан броја вакцина, Вишковић је позвао све грађане Републике Српске, све запослене, све људе који желе да се вакцинишу, да то ураде ради свог и здравља других.

Вишковић је нагласио да се евентуални надолазећи четврти талас вируса, може дочекати спремно само ако се вакцинише што већи број људи.

Вишковић је навео да се широм Републике Српске организовано омогућава вакцинација радницима у њиховим производним погонима, гдје долазе здравствени радници са свом логистиком.