latinica  ћирилица
20/07/2021 |  16:56 ⇒ 17:41 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Изетбеговић показао ко и зашто жели распаковати Дејтон

Поруке мржње које је данас послао лидер СДА Бакир Изетбеговић морају да послуже представницима српског народа и грађанима Републике Српске као опомена на то каква им се то БиХ нуди по мјери Изетбеговића млађег и зашто је битна Република као гарант постојаности и просперитета на овој земљи, поручила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Снежана Новаковић Бурсаћ.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Не знам је ли већа срамота што неко ко претендује да буде лидер Бошњака изговара обједе /клевете/ на рачун српског народа о геноциду и поруке пуне мржње баш у Крајини, или што то ради на свој велики празник - рекла је Бурсаћева Срни реагујући на данашње изјаве Изетбеговића у Приједору да ће "шехидска крв и очувати БиХ од покушаја стварања некаквих српских свјетова и подјела земље".

Она је нагласила да поруке мржње које је данас послао Изетбеговић вјероватно више не служе ни њему, ни СДА јер не може да држи странку огрезлу у аферама на окупу.

Бурсаћева је указала да је Изетбеговић данас напао и основни постулат Дејтонског споразума који говори о трагичном сукобу у региону, а како је навела, напад на Дејтон је напад на мир у БиХ.

- На тај начин Изетбеговић и нама и творцима Дејтона показује ко га и зашто жели распаковати - како сам Споразум, а тако и његов Анекс четири, односно Устав БиХ - оцијенила је Бурсаћева.