latinica  ћирилица
20/07/2021 |  18:42 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Вулин: Комшић непожељан у свакој хрватској општини

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин реаговао је на изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Кошића, да се неће остварити снови Мире Марковића коју је назвао "кафе куварицом", поруком да Комшић може да вријеђа, али да никада не може да објасни зашто би тзв. Косово могло да буде држава, а Република Српска не.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је поручио да је "Мирјана Марковић (супруга Слободана Милошевића) сањала опстанак Југославије", што је, како истиче, био и сан његове младости, који се неће остварти.

- Велика Југославија је разбијена и народи који су у њу унијели само страх да ће бити кажњени за злочине над Србима у два свјетска рата, из Југославије су изашли, по први пут у историји, са државама које су током деведесетих углавном етнички очистили од Срба. Отуда и толики бијес када Срби гласно и јасно затраже да се каже шта је њихово - навео је Вулин.

Разумије, каже, и зашто се Жељко Комшић толико љути када он изговори "српски свијет".

- Ја у сваком српском селу могу да прославим славу и подијелим хлљб, а Комшић, представник Хрвата изабран од Бошњака и непризнат од Хрвата у БиХ и у Хрватској, не може да дође ни у једну хрватску општину у БиХ, његови сународници су га прогласили непожељним - навео је Вулин.

Комшић, истакао је Вулин, може да мрзи и вређа, али не може да "објасни зашто би тзв. Косово могло да буде држава, а Република Српска не може, а посебно не може да брани Србима да желе да заједно трају".