latinica  ћирилица
20/07/2021 |  19:15 ⇒ 21/07/2021 | 07:17 | Аутор: РТРС

Широм Српске масовна вакцинација (ВИДЕО)

Масовна вакцинација у великом привредним колективима у Републици Српској. Тако је данас почела и вакцинација у зворничкој Алумини, а у бањалучком Аутопревозу скоро да је завршена. Сутра наставак вакцинације без заказивања у Домовима здравља.
Масовна вакцнација - Фото: РТРС
Масовна вакцнацијаФото: РТРС

Велики одзив радника компаније Алумина за вакцинацију. Могли су да бирају – Фајзер, Синофарм или Спутњик. Данас је вакцинисано око 130, а сутра ће 80 запослених примити вакцину.

- Подршку радницима који се вакцинишу, али и цјелокупном процесу вакцинације дао је и премијер Радован Вишковић. Позвао је грађане да искористе повољну епидемиолошку ситуацију и вакцинишу се. Република Српска набавила је довољан број вакцина.

- Да би заштитили себе, своје породице, радне колеге, радно мјесто и економију треба да искористимо своје право и да се сви вакцинишемо - рекао је Вишковић

Вишковић је у Зворнику поновио да је према препорукама Свјетске здравствене организације и медицинске струке вакцинација једини лијек против вируса корона.

А у бањалучком предузећу Аутопревоз до сада је вакцинисано 70 одсто радника-данас 120. Циљ је потпуна имунизација превозника до почетка школске године.

- Циљ нам је да у нову школску годину уђемо са здравим возачима и да се спречи било каква опасност од трансфера болести у нашим возилима - нагласио је Дејан Мијић, директор компаније Аутопревоз.

Већи број вакцинисаних очекује се у Бањалуци. Дневни обухват вакцинацисаних тренутно је хиљаду и по лица. У Дому здравља обећавају -број ће бити повећан на двије хиљаде.

- Сутра нам је од 14.00 часова отворени дан за Спутњик 1, а наредна три дана четвртак, петак и субота Синофарм - рекла је Мирела Касабашић, помоћник директора за медицинска питања у Дому здравља Бањалука.

У Дому здравља у Требињу, наредна два дана биће вакцинисано више од хиљаду грађана који су пријављени тимовима породичне медицине.

У Приједору и Добоју грађани ће сутра од 8 до 19 часова бити вакцинисани Синофармом и Астра Зенеком.На ревакцинацију Спутњика се још чека.

- Морам исто да искористим прилику да обавијестим грађане Приједора, који су сутра требали да имају ревакцинацију Спутњик вакцином, да ње неће бити да ће бити обавијештени када друга доза ревакцинације дође у Приједор - рекла је Дијана Ђерић, помоћник директора за медицинска питања Дома здравља Приједор.

А из Уније студената најљавњују да ће вакцинација студената бити организована у августу. Мобилни тимови биће распоређени у свим општинама у Српској.