latinica  ћирилица
21/07/2021 |  07:19 | Аутор: СРНА

Суви коловози у већини крајева

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно сувим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона.
Бањалука улица (Фото: Panoramio) -
Бањалука улица (Фото: Panoramio)

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену тренутном стању и условима на путу.

Због радова на дионици регионалног пута Језеро - Шипово најављена је потпуна обустава саобраћаја сутра и у петак, 23. јула од 7.00 до 18.00 часова.

Саобраћај ће се у том периоду одвијати алтернативним правцем Шипово - Герзово - Бараћи - Мркоњић Град.

Због радова на уређењу пута Бијељина - Брчко од 7.00 до 17.00 часова саобраћај ће се одвијати наизмјенично.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута, на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге Сарајевске бригаде - Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због реконструкције дионице регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/ измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на изградњи мини хидроелектране измијењен је саобраћај и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

Због извођења радова у тунелима "Чемерно" на путу Брод на Дрини два - Врба, "Чељиговићи", на путу Лапишница - Љубогошта и "Стамболчић" на путу Пале -Подграб, измијењен је режим саобраћаја.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигинализација на дионици магистралног пута Дервента - Дервента /Жировина/, у дужини од 1,55 километара.

У току су радови на дионици магистралног пута Клашнице један - Горња Вијака један, због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја.

Због радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова у тунелу "Угар" на дионици магистралног пута Црна Ријека - граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току су радови на дионици магистралног пута Руданка - Добој, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на споју тог пута и прилазног пута према петљи Руданка, на аутопуту "9. јануар".

Због радова на дионици регионалног пута Језеро - Шипово, саобраћај ће бити повремено обустављан у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим одвијања саобраћаја на споју дионица магистралних путева Добој - Добој /Пољице/ и Руданка - Добој.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица - Градишка, на дионици Мраковица - Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац - Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова на раскрсници дионице магистралног пута Ивањска - Шарговац и локалног пута Залужани - Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Возачима из АМС савјетују да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи) у времену од 8.00 до 15.00 часова радним данима повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима, повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На регионалном путу Чајниче - Миљено у мјесту Луке, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном траком.

На дионици регионалног пута Стари Мајдан - Ламовита, због радова, најављене су измјене у одвијању саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На дионицама путева међуентитетска линија ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека - Добој - Дервента - гранични прелаз Брод и Приједор - гранични прелаз Градина креће се превоз вангабаритног терета, па возачима из АМС скрећу пажњу да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље - Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два- Шарговац у мјесту Трн.

У току је републичка кампања "Лако је брзину смањити", с циљем смањења броја возача који не поштују ограничење брзине на путевима у Републици Српској.

Полицијска управа Бањалука, АМС Републике Српске са Ауто-мото друштвом "Бањалука" и мото клуб "Страшљен" данас од 18.30 до 20 часова организују свечани дефиле мотоциклиста улицама највећег града Српске и дружење са Бањалучанима на Тргу Крајине.

У дефилеу ће учествовати 50 мотоциклиста из овог клуба са полицијском пратњом, који ће у 19.00 часова паркирати своје двоточкаше на Тргу Крајине и са радницима АМД "Бањлука" дијелити саобраћајно-образовне материјале и магнете са превентивним порукама.

На подручју ФБиХ, због радова на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер - Подлугови, саобраћај се одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова, док се због реконструкције силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, саобраћај одвија успорено, једном траком.

У току су радови у тунелу "Црнаја" на путу Коњиц - Јабланица, због чега се у времену од 20.00 до 5.00 часова саобраћај одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На путу Тузла - Калесија, због радова у тунелу "Чакловићи", саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Сребреник - Орашје и Столац - Хутово.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.
Гранични прелази Габела - Габела Поље један, Козарска Дубица - Хрватска Дубица, Вагањ - Били Бриг, Хаџин Поток - Боговоља, Орахов До - Слано и Дужи -Имотица отворени су као међународни гранични прелази.