latinica  ћирилица
21/07/2021 |  08:10 ⇒ 08:12 | Аутор: Независне

Звезда против Каирата у квалификацијама за Лигу шампиона

Фудбалери Црвене звезде данас од 16 сати играју против Каирата на гостовању први меч другог кола квалификација за Лигу шампиона.
ФК Црвена звезда (Фото:Ивица Веселинов) -
ФК Црвена звезда (Фото:Ивица Веселинов)

- Каират има предност јер су у стопостотном такмичарском ритму што се видело против Макабија из Хаифе, за кога мислим да је квалитетнија, организованија и талентованија екипа. Међутим, Казахстанци су то успевали да надоместе на тркачком плану са једном лакоћом и физичком доминацијом - рекао је тренер Дејан Станковић.

Станковић је пут Казахстана повео је 25 игарача и истакао је да његов тим мора да одигра храбро.

- Били су директни без много околисања, добри иза лопте, тврди, хтели су да добију што више дуела и у томе успевали, јер имају седам изванредних скакач. Радили смо на доста детаља за ову утакмицу и што се тиче игре и неких ситница које би могле да донесу превагу на данашњем мечу - поручио је Станковић.

- Када се приближавају овакве утакмице, треба бити храбар, интелигентан и организован. Ништа није добијено нити изгубљено. Када нађеш равнотежу између та два, онда си победник. Имам групу сјајних момака и клуб је учинио све у току прелазног рока да будемо што јачи. Спремни смо физички и концентрисани, и ово је једна лепа прилика да се и ове године упишу златним словима у историју - казао је Станковић.