latinica  ћирилица
21/07/2021 |  09:39 ⇒ 09:44 | Аутор: СРНА

Ванредно у општинама на југоистоку Србије

На југоистоку Србије, на територији општине Ћуприја, због поплава је проглашена ванредна ситуација, а ванредно је и на дијелу општине Гаџин Хан, гдје су бујице однијеле путеве и мостове, док је невријеме нанијело велику штету на пољопривредним културама.

У невремену широм Србије највише је страдало воће, а многи пољопривредници остали су без овогодишњег рода, оштећени су и бројни путеви и мостови, јавио је РТС.

У општини Гаџин Хана највише су страдала села Личје, Горње Драговље и Велики Вртоп, а зајеник предсједника Скупштине општине Гаџин Хан Славиша Ивковић каже да су бујичне воде однијеле улице и прилазе селима.

Дио села Велики Вртоп је одсјечен од свијета, а према Ивковићевим ријечима, мјештани су угрожени пошто путнички саобраћај не функционише, па не може да приђе ни хитна помоћ.

По намирнице се може отићи једино трактором или пјешке, људи не могу да уђу у своје њиве, нити да оберу малине и купине.

Ивковић наводи да су почели радовима на изградњи алтернативног пута како би људи колико-толико нормално живјели, док се не санира мост.

- Изворишта нису замућена, пијаћа вода је у реду и њена исправност се стално прати - каже Ивковић.

Због падавина је било проблема у селима под Голијом гдје су се бујични потоци уништили путеве, а нека села су одсјечена од свијета.

Посљедице невремена још се утврђују.