latinica  ћирилица
21/07/2021 |  10:54 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Голићева у Требињу: Биће убрзане процедуре везане за Аеродром (ВИДЕО)

Процедуре за добијање неопходних дозвола за грaдњу аеродрома у Требињу биће убрзане, а локална управа и Влада пружиће неопходну подршку новоснованом предузећу Аеродром Требиње за пројектне документације, рекла је министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, након радне посјете овом граду.
Требиње - Голић - Ћурић - Фото: СРНА
Требиње - Голић - ЋурићФото: СРНА

Савремени аеродром градиће се на локацији Талежа, око 15 километара удаљеном од Требииња.

Први кораци су израда зонинг план и екпспропријација земљишта.

- Први корак је израда урбанистичко техничких услова, да се добију локацијски услови. Паралелно се ради зонинг план и потребно је да имовинско правни односи до издавања грађевинске дозволе буду ријешени. Приватна имовина представља више од 90 одсто, а осам одсто је у валсништву Републике Српске - рекла је Голићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је потребно изаћу у сусрет фирми Аеродром Требиње, како би се што прије дошко до одговарајућих дозвола.

Са представницима градске управе Голићева је разговарала и о пројектима енергетске ефикасности, кроз које је у Требињу уложено 3,9 милиона марака.

У наредном периоду радиће се реконструкција објекта основне школе "Свети Василије Острошки", за шта је обезбијеђено 950.000 марака.