latinica  ћирилица
21/07/2021 |  11:14 ⇒ 11:14 | Аутор: СРНА

Видовић: Циљ - до краја августа вакцинисати све становнике

Министар финансија Зора Видовић изјавила је да је циљ Владе да до краја августа сви становници Републике Српске буду вакцинисани против вируса корона.
Зора Видовић - Фото: СРНА
Зора ВидовићФото: СРНА

Видовићева је данас разговарала са руководством Нове банке, у чијим просторијама је на локацији пословне зоне "Инцел" у Бањалуци почела имунизација, а вакцину би требало да прими 100 радника банке и њихових клијената.

Видовићева је указала на чињеницу да је потребно да се вакцинише што већи број грађана, поготово људи који раде у банци и у сталном су контакту са становништвом.

- У овом моменту у Републици Српској нема пречег задатка од имунизације становништва. Наш циљ у Влади је да до краја августа сви становници Републике Српске буду вакцинисани с обзиром на то да имамо довољан број вакцина - рекла је Видовићева новинарима.

Она сматра да је то битно јер су прогнозе стручњака и љекара да у септембру или октобру долази нови вирус због чега треба спремно дочекати тај период.

- Ако дођемо у ситуацију да нам болнице буду пуне, да здравствени сектор поново буде пренапрегнут и да поново морамо да затварамо одређене привредне субјекте, онда ћемо заиста бити у веома тешкој ситуацији - истакла је Видовићева.

Она сматра да сви грађани у Српској треба да се вакцинишу да би јесен дочекали што спремнији и да економија не би претрпјела губитке.

За Нову банку је рекла да је то једна од банака која најуспјешније сарађује са Владом Републике Српске.

- Увијек се можемо ослонити на помоћ банке ако су питању средства, а исто тако смо увијек расположени да и ми банци изађемо у сусрет за све оно што је у складу са законом и што може да побољша њен рад - додала је Видовићева.

Она је изразила задовољство што је у овој банци домаћи капитал, што има највећу активу због чега су заинтересовани да она и ради.

- Банка успјешно функционише, има веома добре параметре, остварује добит и можемо бити задовољни са радом Нове банке - изјавила је министар финансија.

Предсједник Управе Нове банке Синиша Аџић рекао је новинарима да им је Влада најважнији партнер и да ће банка наставити да ради на унапређењу тих, али и односа са свим осталим клијентима.

Аџић је захвалио за ове заједничке активности које се предузимају на заштити здравља људи, те навео како је више од 10 одсто радника банке имунизацију завршило у Србији, а да је приликом испитивања задовољство запослених уочено да је најважнији захтјев да се омогући вакцинација.

- Број вакцинисаних данас ће се утростручити, али број од 30 одсто свакако није крајњи циљ. Посебно ми је драго да су се неки од наших клијената придружили вакцинацији - рекао је Аџић.