latinica  ћирилица
21/07/2021 |  11:29 ⇒ 12:54 | Аутор: СРНА

Вучић: Нестабилност производе они који причају о укидању Српске

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу да не производи Србија нестабилност, него они који супротно Дејтонском споразуму сваког дана причају о укидању Републике Српске.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

Коментаришући изјаву Изетбеговића да је српски свијет, о којем је говорио министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, исто што и "велика Србија" и да очекује од Вучића да убудуће не дозвољава такве изјаве, предсједник Србије је рекао да није неко ко жели да запуши уста било коме и да није његово да ућутка Вулина.

- То може да ради Бакир Изетбеговић или неко други - рекао је Вучић новинарима након посјете Деспотовцу.

Вучић је подсјетио да је Вулин то рекао недавном на свом страначком скупу, на који је позван и на којем је одржао миран и одговоран говор.

Он је рекао да свакоме треба да буде јасно да Србија има своје границе, које су међународно признате у УН, и да су то једине границе које је интересују, рачунајући Косово и Метохију као дио Србије у складу са Резолуцијом 1244.

- И то нећу да понављам и да се извињавам никоме и никада више. Они то раде намјерно да би говорили како ми производимо нестабилност, иако су они ти који производе нестабилност, јер супротно Дејтону сваког дана говоре о укидању Републике Српске, а да не причам о правима нашег народа у другим земљама региона - истакао је Вучић.

Он је рекао да је Вулин говорио оно што мисли на свом страначком скупу и то треба питати њега.

- Оно што је званична политика Србије и оно што представља је да Србија има своје границе, међународно признате у УН. То је наша политика. Не интересује нас ништа што припада некој другој земљи. Једино што нас интересује је то да чувамо своје, да будемо богатији и радимо вриједно и боримо се за све нас - рекао је Вучић.