latinica  ћирилица
21/07/2021 |  13:02 | Аутор: vijesti.me

Перовић: Нема смјена, казни и суђења

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић демантовао је да је смијењен са те позиције.
Гојко Перовић (фото: istokrs.com) -
Гојко Перовић (фото: istokrs.com)

Поједини медији објавио је данас да је Перовића смијенила Београдска патријаршија, док су други објавили да га је смијенио митрополит Јоаникије.

- Нема никаквих смјена, казни, суђења нити било каквих процеса против школе или ректора од стране надлежних црквених институција. Све се, Богу хвала, одвија у редовним околностима и како треба - рекао је Перовић.

Перовић је истакао да не зна чему служе и коме добро могу донијети толике лажи које се свакодневно пласирају, а тичу се Цркве и њенога рада.

- Све што радимо, радимо транспарентно. Толико смо присутни у јавности да нам се на томе, са неких адреса, и приговара. А опет, исте те адресе, упорно и без прекида преносе лажи о неким наводно тајним и закулисним радњама у Цркви. Што би рекао народ: "Нека нам је свима Бог на помоћи" - изјавио је Перовић, преноси сајт Митрополије црногорско-приморске.

Перовић је, између осталог, рекао да се Богословија редовним активностима припрема за почетак нове школске године и да се тренутно ради на адаптацији школских просторија.