latinica  ћирилица
21/07/2021 |  13:21 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Вулин: Дуновић говори о Српској оно што му СДА каже

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да му је жао што потпредсједник ФБиХ Милан Дуновић говори о Републици Српској оно што му СДА каже.
Александар Вулин (Фото: starmo.ba) -
Александар Вулин (Фото: starmo.ba)

Поводом Дуновићеве изјаве да Вулину "није јасно да Република Српска није и не може бити држава", министар унутрашњих послова Србије истиче да му је још више жао што Дуновић функцију потпредсједника ФБиХ не користи тако што помаже Србима у том ентитету.

- Бар да је подигао споменик покланим сарајевским Србима на Казану, па да му се опрости све што је рекао и све што није урадио - истакао је Вулин.

Вулин оцјењује да има историчара који сматрају да је златно доба Балкана било у вријеме Отоманске империје када је један Србин био велики везир, саопштено је из МУП-а Србије.

- Истина, за то је морао да се потурчи и напусти вјеру и народ. Радујем се што господин Дуновић није морао да промени вјеру, али сам тужан што говори о Републици Српској као да јесте - додао је Вулин.

Дуновић је у свом саопштењу позвао Вулина да БиХ "остави на миру" и оцијенио "забрињавајућим" што са позиције министра унутрашњих послова Србије "данима упућује опасне изјаве спрам БиХ, те да "спомињање `српског свијета` није ништа друго него прича о "великој Србији".